THE DEFINITIVE GUIDE TO κυπαρισσια διαμονη

The Definitive Guide to κυπαρισσια διαμονη

The Definitive Guide to κυπαρισσια διαμονη

Blog Article

Κυπαρίσσι: Η μακρόχρονη απομόνωση και η δημιουργία των παραθαλάσσιων οικισμών του

ΕΡΕΥΝΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ Δραστηριότητες R&D Συνεργασίες Με Πανεπιστήμια – Ερευνητικά Ιδρύματα Δημοσιεύσεις

Το κυπαρίσσι δε χρειάζεται λίπασμα κατά την φύτευση. Αφού περάσει ο πρώτος χρόνος, χρησιμοποιούμε ένα πλήρες κοκκώδες λίπασμα στις αρχές της άνοιξης και επαναλαμβάνουμε κάθε χρόνο για την ανάπτυξη του φυλλώματος του κυπαρισσιού.

Δυστυχώς το Κυπαρίσσι είναι δύσκολα προσβάσιμο. Ο δρόμος έχει πάρα πολλές στροφές και πολύ στενός σε πολλά σημεία, θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Το κάλλος όμως του τόπου σε αποζημιώνει!

Ο Αρμενιστής είναι ένα από τα πιο ανεπτυγμένα τουριστικά μέρη στην Ικαρία και προσελκύει μεγάλο αριθμό τουριστών.

Δεν είναι εύκολο να φτάσεις εδώ: Τέσσερις ώρες δρόμο έχεις να κάνεις από την Αθήνα, δύο από την Σπάρτη, με την τελευταία σε φιδογυριστές στροφές, κάτω από θεόρατα βράχια, πάνω στις πλαγιές του Πάρνωνα.

Είναι ο ιδανικός καλοκαιρινός προορισμός αν θέλετε να αποφύγετε τον μαζικό τουρισμό και τα πλήθη.

Αν είστε λάτρεις της φύσης, μπορείτε να περπατήσετε μέχρι μέσα στο φαράγγι και να φτάσετε στον καταρράκτη. Το φαράγγι του Χάλαρη είναι μέσης δυσκολίας και το τοπίο είναι σε μερικά σημεία άκρως σεληνιακό και σε μερικά άλλα με πυκνή βλάστηση.

Διαθέτει ένα γραφικό λιμανάκι, δίπλα στην οποία υπάρχει η παραλία Γιαλός. Μια ακόμη κοντινή παραλία είναι η Φυρόδη.

Συνεχίζοντας τον παραλιακό δρόμο, μετά τη γέφυρα και την παλιά βελανιδιά, φτάνεις στην άλλη μεγάλη παραλία, την Αγία Κυριακή, με πιο ζεστά και πιο ήσυχα νερά, που βλέπει όλο το χωριό και το πέλαγος.

Τα δέντρα παρέχουν σημαντικό βιότοπο για την άγρια ζωή, μειώνουν τη διάβρωση και φιλτράρουν το νερό.

Αυτή η αύρα είναι που μαζί με τον ήσυχο παφλασμό σε νανουρίζουν τα βράδια, ό,που και να μένεις στην Παραλία, γιατί όλα τα σπίτια είναι κοντά στο κύμα.

Δεν είναι εδώ το μοναδικό σημείο που η Λακωνία ακουμπά στην θάλασσα –κάθε άλλο: η Μάνη έχει το «βαρύ πυροβολικό» των παραλιών, η Μονεμβασιά είναι «καράβι που πλέει στη θάλασσα» που έλεγε και το διασημότερο παιδί της, ο Γιάννης Ρίτσος, και ο Γέρακας είναι η ελληνική απάντηση στα νορβηγικά φιορδ.

Ο φλοιός και οι ρίζες του δέντρου χρησιμοποιούνταν επίσης για ιατρικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας του πυρετού και here των γαστρεντερικών προβλημάτων.

Report this page